• Telefon : +90(531)201 38 08
  • Çalışma Saatleri : 8.00 / 18.30
  • Merkez : 168 Sokak No:60/2 Basın Sitesi Hatay / İZMİR

İzmir’in kuzeyinde 21. yüzyıl okulu

İzmir’in kuzeyinde 21. yüzyıl okulu
İzbilim Koleji, önceki İzmir ve Ankara il milli eğitim müdürlerinden Behçet Yavuz’un liderliğinde, İzmir’in önde gelen iş insanlarından Ali Doğan ve Bora Karasu Eğitim Kurumları ortaklığı ve ‘bilimin izinde’ ilkesiyle Egekent 2’deki kuzey kampüsünde eğitim dünyasındaki yerini aldı.

Okul, uyguladığı özgün sistemler, vizyoner yöneticileri ve velilerin memnuniyetiyle kısa sürede dikkat çeken kolejlerden biri haline gelirken, kampüste yüzme havuzu, buz pisti, bilim laboratuvarları, sanat, akıl oyunları ve çeşitli beceri atölyeleri, spor ve dans salonları bulunuyor.

21. yüzyılın beceri ve yetkinliklerine sahip, ‘dünyayla yarışan, dünyayla konuşan, dünyayla barışan’ nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olarak İzmir’in kuzeyindeki çok hızlı gelişen bölgelerden Ulukent ve Egekent 2 bölgesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesini bünyesinde bulunduran İzbilim Koleji Kuzey Kampüsü, eğitim hayatına 2020-2021 döneminde hızlı bir başlangıç yaptı. İzbilim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim/Öğrenme Lideri Behçet Yavuz, yeni nesil bir okul modeli oluşturduklarını söyledi. Dijital ve yüzyüze eğitim-öğrenmenin harmanlanmış modeli olan yeni okul anlayışına çok önceden hazırlandıklarını kaydeden Yavuz, “Dijital takımımız ve akademik kadromuzun ciddi emekleriyle ortaya çıkan İzdijital Öğrenme Platformumuzla pandemi döneminde önemli farklar yarattık. Dijital ortamda etkili içeriklerle her yaşta öğrenmenin gerçekleştirilebileceğini kanıtladık. Yeni nesil okul modeli, dijital çağda zaten olmazsa olmazlardandı... Pandemi, bu süreci hızlandırmış oldu” dedi. Türkiye’de kendine özgü dijital öğrenme platformu olan ilk okul olduklarını vurgulayan Yavuz, model bir okul olarak fark yaratmaya devam edeceklerini de söyledi.

TEKNOLOJİ KULLANIMI YAYGINLAŞTI
Eğitimde ve yaşamda teknoloji kullanımının yaygınlaştığının, bilgiye ulaşma, paylaşma ve yaşam konforları anlamında çok büyük avantajlar sağladığının altını çizen Behçet Yavuz, bu durumun aynı zamanda büyük riskler taşıdığını vurguladı. Teknoloji üretilmediği sürece gerek ekonomik gerekse bilgi güvenliği açısından bağımlılıklar oluştuğunu dile getiren Yavuz, artık bundan sonra teknoloji kullanmaktan daha çok teknoloji üretmenin önemli olduğunu kaydetti. İzbilim Koleji’nin en önemli farklılıklarından birini de ‘İZTEK 4.0 Atölyesi’nde, teknolojiyi kullanarak sorun çözen, ihtiyaç analizi yapan, iş ve yaşam projeleri hazırlayan öğrenciler olduğunu anlatan Yavuz, kodlama dillerini bilen, robotik teknolojilerini kullanan ‘Yaşam 5.0 nesilleri’ yetiştirdiklerini anlattı.

HER ÖĞRENCİYE ÖZEL YAKLAŞIMLAR
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitim, çocuğu sevmekle başlar’ sözünü hatırlatan Behçet Yavuz, “Yol haritamızın rehberini, mottomuzda da yer aldığı gibi ‘bilimin izinde’ olarak özetleyebiliriz. Her öğrenci, bir parmak izi gibi birbirinden farklıdır, özeldir, biriciktir. Sadece İzbilim Koleji’ne özgü atölyelerde beceri ve tasarımlı odaklı nesiller yetiştirirken, faklı öğrenme stillerine ve farklı genetik özelliklere sahip öğrencilerimiz için çoklu öğrenme süreç ve ortamları oluşturuyoruz” dedi. Yavuz, İzbilim Koleji’ne özel olarak geliştirdikleri İzsanat, İzspor, İzdil, İzyaşam, İzmega, İzkariyer, İzstil, İzes 5.0, LGS ve YGS’ye hazırlık ile bireysel bursluluk sınavları hakkında şu bilgileri verdi:

- İZSANAT: İzbilim Koleji, yaşamda olduğu gibi eğitimde de sanatın önemli bir yer tuttuğuna inanıyor. Sanat etkinliklerinin, beceri ve yetkinliklerinin öğrenmeyi hem kalıcı hem de keyifli hale getirdiği tüm araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, İzbilim Koleji’nde her öğrenci en az bir sanat alanında geliştiriliyor. Her öğrenci enstrüman çalmayı öğreniyor, kişisel resim sergisi düzenliyor, tiyatro, koro etkinliklerinde görev alıyor.

- İZSPOR: İzbilim Koleji’ni farklı kılan alanlardan biri de her öğrencinin bir spor branşında geliştirilmesidir. Öğrencilerin ilgili ve yetenekli oldukları branşlara göre spor envanteri çıkarılıyor. Düzeylerine göre okul takımlarında yer alabildikleri gibi, ilgili spor alanında kural bilgileri ve seyirci kültürü de ediniyorlar. Ayrıca okulun yüzme havuzundan da belirli periyodlarda yararlanabiliyorlar. İzbilim Koleji, branşında başarılı olan olanlar ile milli sporculara da özel burslar vererek onları destekliyor.

- İZDİL: İzbilim Koleji, yabancı dil kavramını kullanmıyor. Yabancı sözcüğünün öğrenmede bir iletişim engeli olduğunu değerlendiriyor. O nedenle Türkiye’de ilk defa Dünya Dilleri Bölümü oluşturan okul, başta İngilizce olmak üzere Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça gibi seçenekler sunuyor. Yeterli seçim olduğu taktirde bu dillerde şubeler açılabiliyor. Haftalık toplam ders saatinin yüzde 25’i söz konusu dillere ayrılıyor. Ders dışı etkinlik ve projelerle bu oran yüzde 40’lara kadar çıkabiliyor.

- BİREYSEL BURSLULUK SINAVLARI:
İzbilim Koleji, akademik başarı bursunun yanında sanat ve spor alanında da yetenekli öğrencileri destekliyor. Pandemi koşullarına uygun randevu alınarak yapılan bireysel sınavlarla öğrenciler ölçülüp değerlendiriliyor. Koşulları uygun olan öğrencilere yüzde 100’lere varan oranlarda okuduğu kademe boyunca geçerli burslar veriliyor. Ayrıca İzbilim Koleji’nde verilecek burslarla ilgili kurumsal bir yönetmelik de bulunuyor.

- İZYAŞAM: Çocuklarımızı ve gençlerimizi yaşama hazırlarken, onların yaşam becerilerinin geliştirilmesi de çok değerli. İşte bu nedenle İzbilim Koleji’nde öğrenciler, yaş gelişim özelliklerine göre belirli bir program dahilinde atölye çalışmalarına katılıyor. Her disiplinin kendi içinde yapılan atölyelerde öğrenciler, uçak bileti almaktan bilgi güvenliğine, kazak katlamaktan kahve hazırlamaya, acil durumlarda nerelerin aranacağına kadar birçok yaşam becerileri kazanıyor.

- İZMEGA: İzbilim Koleji, başta akademik kadro olmak üzere tüm çalışanlarının mesleki gelişimini kurumsal ilkelerinin başında tutuyor. Programlarını, uygulamalarını, çağın değişim ve dönüşümlerine göre sürekli güncelliyor. Haftalık, aylık atölye, seminer ve uygulamalarla mesleki eğitimler düzenliyor, öğrenen bir organizasyon kültürünü yaşatıyor.

- İZKARİYER: Dünyada ve ülkemizde yapılan gelecek projeksiyonlarına göre yeni iş alanları, değişen, dönüşen meslekler konusunda öğrenciler bilgilendiriliyor, alanında başarılı iş ve meslek sahipleriyle buluşturuluyor. Öğrencilerin hedefleriyle birlikte kendilerini tanımaları sağlanıyor.

- İZSTİL: İzbilim Koleji, pozitif kurum kültürünü çok önemsiyor. ‘Başarısız çocuk yoktur, her öğrencinin başarılı olabileceği bir alan mutlaka vardır’ yaklaşımıyla süreç planlanıyor. Törenlerde, dersliklerde ‘susun, konuşmayın’ gibi sözler kullanılmıyor. El kaldırarak sessizlik sağlanıyor, ‘fakındayım’, ‘dinliyorum’ mesajları veriliyor.

- İZES 5.0: Eğitim ve öğrenme programlarını sürekli güncelleyerek, yeni çağın yeni ihtiyaç ve çocuklarına uygun şekilde yapılandırılmış sistemli yaklaşımlarla süreçler yönetiliyor. Endüstri 4.0’dan Hayat 5.0’a evrilen yeni dünyayı kucaklayan inovatif bir öğrenme ekosistemi yaratan İzbilim Koleji, farklılığını sistemiyle de öne çıkarıyor.

- LGS VE YGS’YE HAZIRLIK: Sınavlar tek başına hayat başarısını göstermese de öğrencinin gideceği bir üst okula girişte belirleyici unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle İzbilim Koleji’nde LGS, YKS gibi sınıflar için hafta içi etütler, birebir destekler, cumartesi günleri kurs ve deneme sınavları yapılıyor. Her öğrencinin kendi yeterliliği oranda başarılı olması için her türlü destek sağlanıyor.

NİTELİK AKADEMİK KADRO
‘NİTELİKLİ bir sistemi ancak nitelikli kadrolar hayata geçirebilir’ ilkesiyle özenle seçilmiş yönetim ve akademik bir kadroya sahip İzbilim Koleji. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, Türkiye’nin önde gelen eğitimci ve öğrenme liderlerinden Behçet Yavuz yapıyor. Yavuz, aynı zamanda önceki Ankara ve İzmir il milli eğitim müdürlerinden... İzmirlilerin yakından tanıdığı Behçet Yavuz, eğitim alanında yaptığı çalışmalar, başarılarla ‘son 10 yılın en başarılı eğitim yöneticisi ödülü’nü de almıştı.

Okulun Kurucu Temsilciliği’ni ise İzmir’de başarılı okul ve kurslar açmış, uzun zamandır eğitim dünyasında yer alan Bora Karasu yapıyor. Karasu, fark yaratan projeleri, başarı hikayeleriyle iş dünyasında geleceğin liderleri arasında yer alıyor.

Uzun yıllar önemli kolejlerde başarıyla öğretmenlik ve yöneticilik yapan Aylin Kama, Akademik Direktör olarak İzbilim Koleji’nin K12 düzeyindeki akademik programlarını, uygulamalarını koordine ediyor.

Anadolu Lisesi Müdürü Esra Yıldırım, deneyimli bir yönetici. Geçmişte kolejlerde yöneticilik ve öğretmenlik yapmış, liselerdeki takip uygulamalarıyla öğrencilerin gönlüne girmiş bir okul lideri...

Cem Bulut, Akademik Direktör Yardımcısı, Dünya Dilleri ve İzdijital Koordinatörü... Teknoloji ve dünya dilleri hakimiyetiyle İzbilim Koleji’nin güçlü yanlarının gelişiminde önemli görevler üstleniyor.

PANDEMİYE UYGUN ÖĞRENME ORTAMI
SAĞLIĞIN her şeyden daha değerli olduğunu ifade eden ve İzbilim Koleji’nde Kovid-19 pandemisine dair her türlü önlemin alındığını belirten yetkililer, tüm çalışanların HES kodlarının her gün taranarak kontrol edildiğini ifade etti. Randevusu olan ziyaretçilerin HES kodları kontrol edilerek kabul edildiği belirtilirken, her sabah okula girişte maskelerin tıbbi atık kutusuna atılarak yenisiyle değiştirildiği vurgulandı. Kampüse girişte herkesin ateş ölçümlerinin yapılarak kaydedildiği okulda, toplu ve bireysel kullanım alanları (kapı kolları, musluklar, trabzanlar) periyodik olarak Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektanlarla temizleniyor. Birçok alanda İzbilim Koleji’ne özgü dezenfektan stantları yer alıyor. Ayrıca öğrencilere, temizlik, hijyen, el yıkama, sosyal mesafe kurallarına uyum konusunda sürekli eğitimler veriliyor.

Bültenimize katılın