Ortaokul

öğrencilerin becerilerinin geliştiği, bir üst öğrenim olan Liseye hazırlık çalışmalarının yoğunlaştığı dönemdir.

Her sınıfta öğrenciler, seviye belirleme sınavıyla kabul edilirler. Her yıl okul yönetimince belirlenip ilan edilen tarihte yapılan Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre okul kontenjanları oranında kayıtları yapılır. Sınavda üst düzeyde başarı elde edenlere burs da verilebilir. Okula Kabul Prosedürlerinde ayrıntılar ayrıca belirtilir.

Liselere giriş sınavı için 6,-7 ve sınıflarda öğretmenlerce belirlenen öğrencilere hafta içi, 8. sınıflarda da hafta içi Cumartesi günleri ek çalışmalar (etüd) yapılır. Ek çalışma programına mazeretsiz olarak devamsızlık yapan durumu aynı gün veliye bildirilir. Ek çalışma programının %15’ine mazeretli de olsa devam etmeyen öğrencinin durumu veliyle görüşülür ve programdan çıkarılır.

STEM & Maker için atölye çalışmaları yapılır.

Her öğrencini yıl içinde en az bir proje yapması esastır.

Beşinci sınıf “hazırlık sınıfı” olarak değerlendirilir, özellikle İngilizce ve temel derslerden eksiklikleri tespit edilen öğrencilere ailelerinde onayıyla hafta içi gerekiyorsa hafta sonu ek çalışmalar planlanır.

PDR çalışmaları alanındaki uzmanlar tarafından yapılır, Anaokulu ve İlkokulda olduğu gibi önleyici rehberlik esas alınır.