• Telefon : +90(531)201 38 08
  • Çalışma Saatleri : 8.00 / 18.30
  • Merkez : 168 Sokak No:60/2 Basın Sitesi Hatay / İZMİR

İzbilim Koleji, uzaktan eğitimde fark yarattı

Uyguladığı eğitim ve öğrenme sistemleriyle yeni çağın okul modelini şekillendiren İzbilim Koleji, Endüstri 4.0’ın ihtiyaç ve gücünü kullanarak Toplum 5.0’ın yaklaşımlarına dayalı yepyeni bir okul modeli olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

PANDEMİ döneminde kendine özgü dijital öğrenme platformu ‘İzbilim Koleji Dijital Öğrenme Platformu’nu (İZDİJİTAL) oluşturarak uzaktan öğrenme teknik ve yöntemlerine uygun içerikler hazırlayan İzbilim Koleji, öğrencilerin ihtiyaç ve beklentilerine uygun şekilde süreç planlamaları yaptı. Çevrimiçi ders senaryosu tasarlama, etkileşimli dijital ders içerikleri ve evde uygulanacak ders kitleri hazırlama, online sınavlar, birebir dersler gibi birçok eğitimde fark yaratan gelişimleri sağladı.

İzbilim Koleji, İZDİJİTAL üzerinden veli toplantıları, öğretmen mesleki gelişim atölyeleri, velilerle, öğrencilerle özel etkinlik ve kutlamalar, yarışmalar gerçekleştiriyor. Ayrıca platform içinde yer alan ders içerikleriyle videolara öğrenciler, istedikleri, ihtiyaç duydukları zaman dilimlerinde ulaşabiliyor, öğretmenlerine yazılı sorular sorabiliyor, ders tekrarı yapabiliyor.
Sadece pandemi döneminde değil aynı zamanda gelecekte de etkin olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanan İZDİJİTAL Öğrenme Platformu, alanındaki özgün ve öncü modellerden biri olarak gösteriliyor.

VRLAB ACADEMY İLE İŞBİRLİĞİ
Endüstri 4.0’ın harika ürünlerinin başında gelen yapay zeka tabanlı ve dünyanın en gelişmiş dijital laboratuvarıyla anlaşma imzalayan İzbilim Koleji, İZDİJİTAL’i VRLAB ACADEMY ile entegre ederek öğrencilerine üç boyutlu deneyler yapma imkanı sağlamaya başladı. Her türlü deneyin asistanlarıyla birlikte gerçekleştirildiği laboratuvar, hem yüz yüze hem de uzaktan öğrenmede kullanılabiliyor. Öğretmenlerin ödev olarak atadığı deneyleri öğrenciler, laboratuvarda birebir yapabiliyor ve sonuçların tekrar öğretmenlere raporlanmasıyla tüm süreç detaylı bir şekilde takip edilebiliyor. İzmir’de bir ilk olarak eğitim hayatında İzbilim Koleji’nde uygulanmaya başlayan dijital laboratuvarda gerçek deneyleri aratmayan uygulamalar sonucunda öğrencilerin deneysel öğrenmelerinde önemli gelişmeler gözlemleniyor.

DİL ÖĞRETMEDE ONLINE FARKI
Dünya dilleri programlarıyla yüz yüze eğitimde fark yaratan İzbilim Koleji, uzaktan öğrenme sürecinde yepyeni bir yaklaşımla yeni bir fark daha yarattı. Anadili İngilizce ve öğretmenlik formasyonu olan Amerikalı, Kanadalı ve İngiliz native speaker öğretmenlerle çevrimiçi derslere başlandı. Öğrencilerin gruplar halinde çalıştıkları derslerde, etkileşimli içeriklerle birlikte Active Learning stratejileri kullanılarak, konuşma ve dil becerileri geliştiriliyor. İzbilim Koleji Dünya Dilleri Koordinatörü Cem Bulut, “İzbilim Koleji olarak dünya dilleri öğretiminde kullandığımız yöntem ve teknikleri Dijital Öğrenme Platformumuz aracılığıyla yönettiğimiz uzaktan öğrenme sürecimize uygun şekilde adapte ederek, öğrencilerimizin çevrimiçi ortamda da maksimum verim alması sağlandı. Öğrencilerimiz, native speaker öğretmenlerle de kısa sürede etkili iletişimlere girerek, özellikle konuşma becerilerinde önemli oranda ilerleme kaydettiler” dedi.

‘UZAKTAN EĞİTİM’ SADECE CANLI DERS ANLATMAK DEĞİL
İZBİLİM Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Akademik Tasarımcısı Behçet Yavuz, günümüz dünyasının 20’nci yüzyıldan çok farklı olduğunu söyledi. Gerek bilgi zenginliği, gerek teknolojik gelişmelerin, yeni yaşam biçimi, yeni iş tasarımları, yeni okul tasarımları gerektirdiğini ifade eden Yavuz, “Bu yeni dünya eğitim, öğrenme ve okullarda da değişimi, dönüşümü zorunlu hale getirmektedir. Zaten doğası gereği değişen toplumlarla birlikte birçok sektörde olduğu gibi okullarda da dönüşümler başlamıştı. Pandemiyle birlikte bu dönüşüm ihtiyacındaki farkındalıklar ve hız daha da çok arttı. Bizler, bu değişim sürecini daha önce başlatmıştık. Şimdi daha da hızlı biçimde geliştirip harmanlanmış bir okul modeliyle geleceğe yürüyoruz. Bir yandan Endüstri 4.0’ın gücünü kullanıyor, bir yandan da insanlığın, toplumun yararına yaklaşımları esas alan Toplum 5.0’ın ilkelerini eğitim ve öğrenme süreçlerine uyarlıyoruz” dedi.

Pandemi süreciyle birlikte başlayan uzaktan canlı derslerin ‘uzaktan eğitim’miş gibi algılandığını kaydeden Yavuz, şu bilgileri verdi: “Oysa uzaktan eğitim ve öğrenme, senaryo, dijital içerik tasarımı, zaman planlaması, etkileşimli yöntem ve teknikler, çevrimiçi olmayan videolar gibi çok yönlü bir süreçtir. Bu süreçleri, Endüstri 4.0’ın teknoloji gücüyle en etkili şekilde tasarlamak, uygulamak mümkün. Bizler, İZMEGA (İzbilim Mesleki Gelişim Akademisi) programları yoluyla, akademik kadromuzla etkili dijital içerik tasarlama, ders senaryoları hazırlama, ölçme değerlendirme ve öğrencileri uzaktan eğitime motive etme ve takip eğitimleri gerçekleştirerek birçok başarı hikayesi oluşturduk. Bugün yüzde 100’e varan öğrenci, veli ve öğretmen memnuniyetine ulaştık. Bundan sonraki süreçte de içerikleri zenginleştirme, çeşitlendirme, geliştirme ve güncelleme, çözüm ortaklıkları kurmaya devam edeceğiz.”

YENİ DÜNYANIN ‘HİBRİT’ OKULU
İZBİLİM Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Behçet Yavuz, kurulduğu günden itibaren İzmir eğitim dünyasının yörüngesini değiştiren bir okul olarak öncü olmaya başladıklarını söyledi. “Bilimin izinde” mottosuyla yola çıkan kolejin, İZES 5.0 eğitim modeliyle dünyadaki gelişmeleri takip ederek sistemini sürekli geliştirdiğini ve güncellediğini kaydeden Yavuz, şunları kaydetti: “İzbilim Koleji, İzmir Ulukent Egekent 2 içindeki kuzey kampüsünde faaliyet gösteriyor. Ankara ve İzmir Milli Eğitim Müdürleri’nden Behçet Yavuz’un liderliğinde İzmir’in seçkin iş insanlarından Ali Doğan ve Bora Karasu ortaklığıyla faaliyetlerine başladı. Gelecek yıllarda yeni kampüslerle eğitimde ulaştığı kaliteyi yaygınlaştırma planları yapılıyor. Pandemi süreciyle birlikte hızla uzaktan öğrenme platformu ve sistemini kuran, akademik kadrosunu eğitip sahaya çıkan İzbilim Koleji, kısa sürede uzaktan eğitimde fark yaratan okullardan biri haline geldi.”

PROGRAMLARI ANLATTI
Yavuz, İZTEK, İZYAŞAM, İZSANAT, İZSPOR, İZMEGA hakkında ise şu bilgileri verdi: “İZTEK 4.0, teknoloji atölyesinde endüstri ve yaşama dair projeler üreten, sorunlara çözümler sunan öğrenciler, robotik ve kodlama teknolojilerini de etkin şekilde kullanmaya başladılar. Hibrit okulun yüz yüze süreçlerinde de birçok atölye uygulamalarına yer veriliyor. İZYAŞAM atölye ve programlarında, öğrencilerin yaşam becerileri geliştiriliyor. Yemek hazırlamaktan kazak katlamaya, uçak bileti almaktan dijital okur yazarlığa kadar yaşama dair birçok beceri geliştiriliyor. İZSANAT atölye ve programlarında, her öğrencini enstrüman çalması, kişisel resim sergisi düzenlemesi, tiyatro ve drama etkinliklerine katılması, korolarda görev alması sağlanıyor. İZSPOR programlarında her öğrencinin bir spor branşında kendini geliştirmesi, sporu bir yaşam kültürü olarak benimsemesi esas alınıyor. Ayrıca okulda milli sporculara yüzde yüz burs veriliyor. Öğrencileri arasında milli takımlarda oynayan sporcular var. İZMEGA’da (İzbilim Mesleki Gelişim Akademisi) akademik takımın mesleki gelişimi en çok önemsenen programlar arasında yer alıyor. Öğretmenlerle sistemli olarak mesleki gelişime yönelik atölyeler, etkinlikler düzenleniyor, dünyadaki değişim ve yenilikler yakından izleniyor. İzbilim Koleji, dünya dillerinde de iddialı uygulamalar yapıyor. Yabancı dil yerine dünya dilleri terminolojisini kullanan okul, haftalık ders saatinin yüzde 40’ına varan oranlarda İngilizce başta olmak üzere Almanca ve diğer seçmeli dünya dilleri ders ve etkinliklerine yer veriyor. Konuşma becerileri, anadili İngilizce olan native speaker öğretmenlerle destekleniyor.”

BİREYSEL BURSLULUK VE KABUL SINAVLARI
İZBİLİM Koleji, öğrencileri okula kabul ederken özel test ve tanıma çalışmaları yapıyor. Randevu yöntemiyle yapılan bireysel bursluluk sınavının sonucuna göre de yüzde 100’lere varan oranlarda burslar veriliyor. Ayrıca sanat alanlarında özel yetenekli öğrenciler de burslarla destekleniyor. İzbilim Koleji, sanattan spora, inovasyondan tasarıma, teknolojiden robotik kodlamaya, yüzyüze ve uzaktan öğrenme sistemleriyle 21. yüzyılın hibrit okul modeline uygun kaliteli eğitim veren kolej olarak sektöründe öncü olmaya devam ediyor.

Bültenimize katılın