İzbilim Koleji İzmir'in Gruru Oldu.

İzmir’in önde gelen kolejlerinden biri olan İzbilim Koleji, bilim, teknoloji ve sporda elde ettiği başarılarla ulusal ve uluslararası düzeyde adından söz ettiren bir okul oldu. Ali DOĞAN ve Bora KARASU tarafından kurulan, Behçet YAVUZ’un liderliğinde kurulduğu günden itibaren eğitim ve öğrenme mimarisini “çağın değişen ve dönüşen koşullarına hızla uyum sağlayabilen, sadece teknoloji kullanan değil teknoloji üreten, 21. yüzyılın yetkinlik ve becerilerine sahip öğrenciler yetiştirmek” olarak şekillendiren İzbilim Koleji, eğitim arenasına da damgasını vurdu.

Bilimde Türkiye 1’incisi
Antalya’da 2023 Mart ayında düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası yaratıcılık yarışması Destination İmagination’ın bilim dalında Türkiye 1’incisi olarak Amerika’da düzenlenecek global finallerde ülkemizi temsil etme hakkı elde ettiler. Takım liderliğini İzbilim Koleji öğretmenleri Yeliz Ercan, Bircan Kunan ve Cansu Dilmen'in yaptığı yarışmaya “Lobbidi Loblar” ismiyle katılan İzbilim Kolejli öğrenciler Ayşe Ela Kahraman, Bahar Karasu, Derin Saygı, Doğa Demiraylar, Hakan Atlas Dilmen, Irmak Mira Bolkent, Mira Demiraylar, sergiledikleri performans ile bilim kategorisinde 1470 öğrenci arasında Türkiye 1’incisi oldu. Geçen yıl yapılan yarışmada Türkiye 3’üncüsü olan İzbilim Koleji, 2023’te birincilik alarak okuluna ve İzmir’e şampiyonluğu taşıdı. Ayrıca Rönesans Özel Ödülünü de alan İzbilim Koleji, Amerika’da yapılacak global finallerde ülkemizi temsil edecek.

Robotikte 2 Takımla Lig Şampiyonu
Dünyanın en büyük Robot Ligi olan Robotex’in 1-2 Nisan 2023 tarihlerinde yapılan turnuvasında iki takımla Türkiye şampiyonluğunu İzmir’e İzbilim Koleji getirdi. İZTEK TEAM ve İZTEK JUNIOR robotik takımları, 186 rakibini geride bırakarak şampiyonluk kupasını aldılar. Ayrıca jüri özel ödülü alan İzbilim Koleji’nin diğer 3 takımı da ulusal turnuvalara katılma hakkı elde etti. Takım liderleri ve Robotik öğretmenleri Zeynep Yeşilova ve Oğuz Savran yönetiminde şampiyon olan öğrenciler: İZTEK TEAM Mete Pelikli, Mehmet Mert Bulut, Erdem Ünal, Mehmet Efe Şahin. İZTEK JUNIOR: Doğu Teksöz ,Turancan Yalçın, Erdem Demir Doğru, Yusuf Kaan Demirci

Teniste Türkiye Şampiyonu
İzbilim Koleji, tenis sporunda bir ekol oluşturdu. İki yıl üst üste İzmir şampiyonluğundan sonra bu yıl Türkiye Tenis Federasyonunun Mersin’de düzenlediği Büyükler Kış kupası Türkiye Şampiyonası’nda İzbilim Koleji öğrencileri Esila Toklu ve Duru Yağızefe Türkiye birincisi olarak yeni bir başarıya daha imza attılar.